İçeriğe geç

Müphem Ne Demek Tdk

Müphem insan ne demek?

Türkçe Dil Kurumu’na göre, muğlak kelimesi “belirsiz” anlamına gelir. Herhangi bir durumu veya olguyu tam olarak bilmemek olarak ifade edilebilir. Muğlak ne anlama gelir? Muğlak kelimesi “açık ve belirgin olmadan” olarak ifade edilebilir.

Müphem ne demek edebiyatta?

Türkçe dil birliği belirsizliği tam anlamıyla “belirsiz” anlamına gelir. Bir kişinin bir olay veya olgu karşısında hissettiği belirsizlik olarak tanımlanabilir. Özellikle edebi metinlerde sıkça görülen kelimelerden biridir.

Müphem bırakmak ne demek?

Sözlükte “gizli ve kapalı olmak” anlamına gelen mübhem kelimesi, “kapalı tutmak” anlamındaki ibhâm mastarından bir sıfat olup, “kapalı kalan ve mahiyeti henüz ortaya çıkmayan şey” anlamına gelir (Lisânü’l-ʿArab, m. “bhm”; Kāmus Tercümesi, IV , 195).

Eski Türkçede müphem ne demek?

belirsiz – İngilizce Sözlük. Arapça mubham مبهم kelimesinden türeyen ve “anlaşılmaz, belirsiz, anlaşılmaz veya anlaşılabilir olmayan” anlamına gelen bhm kökünden gelen bir ödünç kelimedir.

Müphem lafız ne demek?

Arapçada tek başına kullanıldığında anlamı net olmayan bazı kelimeler vardır. Tek başına kullanıldığında, anlam eksikliği vardır. Bu tür kelimelere belirsiz kelimeler denir.

Müphem nedir tıpta?

Ağrı başlangıçta belirsiz bir karın ağrısı, hafif bir rahatsızlık olarak tanımlansa da daha sonra sırtı etkileyen bir karın ağrısına dönüşür.

Hadiste müphem ne demek?

İsnadında veya metninde ismi açıkça belirtilmeyen bir râvi bulunan hadis.

Müphem neresi?

Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Sri Lanka, Bhutan ve Maldivler’i içeren geniş coğrafyaya Hint alt kıtası denir. Bugün bizim için “Hint alt kıtası” belirsiz veya bilinmeyen bir terimdir.

Müphem kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Türkçede muğlak kelimesinin anlamı birkaç kelimeyle ifade edilebilir: Belirsiz: Net olmayan, net olarak anlaşılmayan. Belirsiz: Anlaşılması zor, kafa karıştırıcı, karmaşık. Kavranması zor: Anlaşılması kolay olmayan, yoruma açık.

Müphem ne demek cümle içinde kullanımı?

Köken: “Muğlak” kelimesi Arapça kökenlidir. “مُجهول” (mujhul) kelimesi Arapçada “bilinmeyen” veya “gizli” anlamına gelir. Örnek cümle: Bu metindeki ifadeler genellikle belirsiz ve anlaşılması zordur, bu nedenle daha fazla açıklama gerekebilir.

Müphem nedir tefsir?

Arapçada mübhem kelimesi “kapalı bırakılmış, mahiyeti bilinmeyen” anlamına gelir. Arapçada tek başına açık bir anlamı olmayan ifadelere ise müphem kelimeler denir.

Müphem sözü kime ait?

Mabel Matiz, 25 şarkı, 20 prodüktör ve 9 featuringin yer aldığı 5. albümü “Fatih”in yeni video klibini, Mali yönetmenliğinde Ergin albümünün en sevilen slow şarkılarından biri olan “Müphem” adlı parçası için çekti. Pose Records etiketiyle müzikseverlerle buluşan şarkının sözleri ve müziği Mabel Matiz’e ait.

Müphem olmak ne demektir?

Muğlak, “belirsiz” anlamına gelir. Herhangi bir durumun veya kişinin davranışının belirsiz olduğunu açıklamaya çalışan bir kelimedir.

Fav kalade ne demek?

Kökeni: “Olağanüstü” kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir ve “فوق العاده” (fawq al-‘adah) kelimesinden türemiştir. Anlamı: “Olağanüstü” kelimesi ortalamanın üstünde, alışılmadık veya istisnai anlamına gelir.

Müphem nasıl kullanılır?

Hangi cümlede muğlak kullanılmıştır? Vague kelimesi sıfat olarak “Belirsiz” ve zarf olarak “Açık ve belirgin olmadan” anlamına geldiğinden, aşağıdaki örneklerdeki gibi bir cümlede kullanılabilir. “ambiguous” zarf olarak; “He speaks vaguely.”9 Şubat 2021

Müphem ne demek cümle içinde kullanımı?

Köken: “Muğlak” kelimesi Arapça kökenlidir. “مُجهول” (mujhul) kelimesi Arapçada “bilinmeyen” veya “gizli” anlamına gelir. Örnek cümle: Bu metindeki ifadeler genellikle belirsiz ve anlaşılması zordur, bu nedenle daha fazla açıklama gerekebilir.

Mülhem ne demek anlamı?

İlham, en kısa tanımıyla ilham veya bir şeyden ilham almak olarak bilinir. Sıkça kullanılan ve yüksek bir fayda değerine sahip bir kelimedir. Mülhem ne anlama gelir? “Kalbe ulaşan, bir kişinin kalbine giren, Allah’ın ilhamla kalbe gösterdiği bir şey” anlamına gelen bir kelime olarak bilinir.

Mübhem ne demek?

“Gizli ve kapalı olmak” anlamına gelen ibham kelimesinin sıfat hali olan mübhem, “kapalı kalan, örtüsü bilinmeyen şey” anlamına gelir. Tefsir ilminde, ismi doğrudan doğruya zikredilmeyen, ancak isim, zamir, tanıtıcı isim, lakap ve sıfatlarla kapalı bir şekilde ifade edilen kelimeyi ifade eder.

Muamma’nın anlamı nedir?

Divan şiirindeki muammalar, konusu insan isimleri olan bilmecelerdir, özellikle Esma’ül Hüsna (Allah’ın doksan dokuz güzel ismi). Kelime “gizli, örtülü, anlaşılması zor veya işaretlerle telaffuz edilen” anlamına gelir.

Tavsiyeli Bağlantılar: Yazı Olarak 3 Nasıl Yazılır

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir